Aktiviteter for børn og unge

Der er babysalmesang for de mindste og deres forældre :-)

Vi har to kor, alt efter alderstrin: Børnekor og Ungdomskor OG der er stadig pladser på begge hold !

Juniorkonfirmand én uge årligt.

Vi glæder os til at se dig!

Babysalmesang

Gerlev kirke tilbyder Babysalmesang og Rytmik til babyer mellem 2 og 10 måneder sammen med forældre eller bedsteforældre.

Vi synger børnesange, kendte salmer, sjove rim og remser- alt imens vi danser, laver fagter, bevæger os og vugger børnene.
Skønne rekvisitter og instrumenter indgår og gør derved oplevelsen større.
Alle barnets sanser stimuleres, og I får en dejlig oplevelse sammen.

Nyt hold er startet 15. september 2017 - du kan stadig komme med på holdet.

Holdet kører over 10 gange.
Babysalmesang og Rytmik foregår i Gerlev kirke fredage kl. 10.00 – 10.45.
Bagefter er der mulighed for at made de små - samt for de voksne at nyde kaffe, brød og en snak med andre i samme situation.

Er du uvant med at synge? Dit barn nyder det nærvær, du giver - også med din helt specielle klang. For barnet er mors og fars stemmer de vigtigste i verden.

Børn nyder sang.
Mange forældre oplever at blive mere fortrolige med at synge efter at have gået til babysalmesang.
Måske finder I yndlingssange, som kan bruges derhjemme, når barnet skal falde til ro.

Det er gratis at deltage men nødvendigt at tilmelde sig, da der er et begrænset antal pladser.

Babysalmesang og Rytmik ledes af musikpædagog Janne Solvang

Medbring en dyne eller tæppe, som baby kan ligge på.

Tilmelding til kordegnekontoret på tlf. nr. 40122121 eller LECHR@km.dk

Se og print flyer for holdet, der er startet 15. sept.

Tidligere deltagere udtaler:

•  ”Skønt at kunne deltage i sang- og sanglege uden at skulle være musikalsk, kunne synge eller bevæge sig i takt”
  • ”45 minutter, hvor mobilen er slukket, munden lukket for snak og barnet fuldstændig i centrum”
  • ”Det er meget overraskende, at børnene allerede efter få gange kan genkende sangene, og at de hurtigt får en yndlings sangleg”
  • ”Man kan sagtens være med, selvom man ikke er vant til at komme i kirken.”
  • ”Herligt at kunne opleve kirkens rum på en ny og anderledes måde”

William på fire måneder (og hans mor) fortæller:

”Når jeg er til babysalmesang og rytmik, så nyder jeg

• at det i 45 minutter kun handler om mig.
  • at høre min mor synge med, (selvom det ikke lyder kønt – og specielt ikke når jeg har holdt hende vågen hele natten, og hun kun kan overskue at brumme lidt med).
  • at se og høre de andre babyer.
  • at se min mor og de andre mødre lave fagter og danse rundt, (Mellem os sagt, så har de ikke meget rytme i kroppen, men det gør det kun sjovere, for så griner de, og det er skønt at høre på).
  • at falde i søvn efterfølgende i min mors arme, mens hun slubrer kaffe og skvadrer med de andre mødre.
  • at når vi kommer hjem, går min mor rundt og nynner, og jeg er ret taknemlig for, at hun nu kan synge andet end Se den lille kattekilling”.

Børnekor

Kan du lide at synge? Så er kor måske noget for dig.

Hvis du går i 1. 2. eller 3. klasse, kan du komme med i Draaby og Gerlev Kirkers børnekor.

Man bliver bedre til at bruge sin stemme og lærer en masse musik at kende. Vi synger mange forskellige slags sange – både rytmiske sange med gang i, men også salmer og meget andet.

Koret øver om onsdagen i Draaby kirke. Børnene bliver hentet i SFO'en på Jægerspris Skole kl. 14.00. Efter at have øvet i 45 minutter, bliver børnene fulgt tilbage til SFO'en, hvor de er ca. kl. 15.30. Børn fra andre skoler er selvfølgelig også velkomne.

Det er gratis at gå til kor. Når man har meldt sig til det, skal man så vidt muligt komme hver gang.

Når man synger i koret, kommer man til at optræde ved gudstjenester og koncerter fire til seks gange om året.
Underviserne er begge uddannede musikpædagoger. Elena Koukhar, som spiller orgel og klaver og Lise Theilgaard Ulrikkeholm, der er sanger og dirigent.

Hvis du har lyst, er du velkommen til at prøve at komme og være med.
Underviserne kan kontaktes på:

Elena: koukhar7@yahoo.dk eller 25 82 28 00    Lise: ltu@outlook.dk eller 26 48 84 29.

Ungdomskor

Rigtig hjertlig velkommen til Ungdomskoret  -  Se og print indbydelse.

I Ungdomskoret synger vi mange forskellige slags sange, både sjove, smukke, nye og gamle. Vi arbejder gennem sangen med krop, dans og bevægelser. I Ungdomskoret lærer du at synge på en sund og naturlig måde og du møder en professionel musiker til korprøverne.

Hvis du går i 4.- 9. klasse kan du komme med i Ungdomskoret.Koret øver om onsdagen kl. 15.15 - 16.00 i Draaby Kirke.

Det er gratis at gå til kor.

Når man synger i koret, kommer man til at optræde ved gudstjenester og koncerter fire til seks gange om året. Der er spændende projekter hvor unge får lov at prøve at optræde sammen med professionelle musikere.

Korleder er Elena Koukhar som spiller orgel og klaver, og arbejder som organist ved Gerlev-Draaby Kirker.

Hvis du har lyst er du velkommen til at prøve at komme og være med. Korleder kan kontaktes på koukhar7@yahoo.dk eller 25 82 28 00.

I dåben inviteres man ind i et fællesskab og en proces – dåbsoplæring.

Forældre og Faddere har meget at se til.

Og frem for at efterlade et gab mellem dåb, babysalmesang og konfirmationsforberedelse, så tilbyder Kirken…Juniorkonfirmand!

For dig, der går i 3.-4.klasse

Fordi kirke også er for dig, der ikke kan huske din dåb eller ikke er døbt.

Kirker er undrerum; kom og spørg med.

Vi opdager kirkernes indhold og omgivelser, synger, spiser, søger tegn på (u)synligt, lærer det fællesskabende Fadervor og……mere.

Juniorkonfirmand arrangeres årligt, se mere info og meld dig til på siden her når linket fremgår.