Skoven kirke

Skoven Kirke ligger i et naturskønt område nord for Jægerspris nær ved Nordskoven og få kilometer fra Roskilde Fjord og Isefjorden. Kirken blev bygget i 1897 i en stilart, der bliver kaldt nyromansk, da den er inspireret af middelalderen. Det var arkitekten Martin Borch, der var tilknyttet Stiftelsen på Jægerspris, der tegnede kirken ligesom han har tegnet mange af de bygninger, der ligger omkring slottet.

Kirken er bygget i røde mursten og har et lille spir af kobber.

Kirken brændte i 1982. Ved branden blev kirken meget beskadiget. Der var kun ydermurene af røde mursten tilbage, mens tag, spir og loft var styrtet ned.

Kirken blev genopbygget af arkitekt Torben Hjort fra arkitektfirmaet Mangor og Nagel i nært samarbejde med keramikeren Sven Åge Larsen, der stod for udsmykningen af kirkerummet med glasmosaikken i altertavlen og med de keramiske kakler med vievandskorset i blåt og brunt på væggene. Efter genopbygningen i 1984 er Skoven Kirke blevet et meget enkelt og lyst kirkerum.

I foråret 2012 blev døren indtil kirken istandsat af en lokal tømrer.

Døbefonten
Døbefonten, der ved branden havde fået nogle revner, blev repareret og bliver brugt den dag i dag ligesom dåbsfadet, der også er det oprindelige.

Alterkalken
De Hellige Kar, som er alterkalk og disk, har tidligere været i brug på flådens orlovsskibe og er fra 1773. De blev, sammen med alterbægerne, lysestagerne og kikkeklokken, bjærget under branden.

Korset
Niels Brandt Møller har skåret korset, der hænger over prædikestolen, af en gammel egeplanke, der blev fundet på loftet i Draaby Kirke. 1984

Altertæppet
Altertæppet er vævet af Mette Mosbæk Larsen. Motivet er kors, brød og fisk. 1984.

Skibet
Skibet der hænger i kirken er en gave fra brofoged Jensen, til minde om sønnen styrmand Tor Jensen, der omkom ved skoleskibet Københavns forlis.

Messehagel
Messehagelen er designet og lavet af Marie Herskind.

-   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -

Graver ved Skoven Kirke
Anja Bisp Pedersen

E-mail: melaskoven@hotmail.com

Træffes bedst:
Hverdage fra kl. 10-12, dog ikke mandag.

Billeder af Skoven Kirke taget af graveren m. fl.