Ind- og udmeldelse

Hvis du vil melde dig ind i folkekirken, kan du tage kontakt til den lokale sognepræst. Du kan også gå ind på www.folkekirken.dk og klikke på linket ”Meld dig ind i folkekirken”. Så vil dine kontaktoplysninger blive sendt til den lokale sognepræst, og du vil efterfølgende blive kontaktet af vedkommende.

Hvis du vil melde dig ud af folkekirken, skal du tage kontakt til den lokale sognepræst eller det lokale kirkekontor. Dette kan gøres enten personligt eller skriftligt. Du skal oplyse dit navn, samt hvornår du er født, og hvornår du er døbt.

Som udmeldt af folkekirken betaler du ikke længere kirkeskat, og du har derfor ikke samme rettigheder til kirkelig betjening, som et medlem har.  Du har dog altid ret til at blive begravet på sognets kirkegård, men taksterne for erhvervelse og vedligeholdelse af gravsteder er højere for ikke-medlemmer end for medlemmer.